Lähtö ja saapumisvalmennus

Hei,

Tosiaan lähdimme 23 päivä kohti saapumisvalmennusta. Kentällä piti olla jo 5´30 joten lähtö kotoa oli 4´45. Kentällä laukkujen jättämisen jälkeen keräännyttiin ryhmäksi ja saatiin vähän infoa. Hyvästien jättö menikin yllättävän hyvin, osittain varmaan sen takia ettei kunnon lähtöfiilis ollut vielä silloinkaan iskenyt.
Ensimmäinen lento sujui ihan mukavasti. Pidin hauskaa itsekseni kuuntelemalla kahden ystäväni minulle tekemää soittolistaa. Meillä oli Oslossa välilasku jonka aikana syötiin. Kentällä oli myös yksi latvialainen ja luonnollisesti norjalaiset YFU:n vaihtarit. Heitä oli kolme. Jatkolentokin sujui hyvin ja laukutkin saatiin ongelmitta. Dublinissa meidän oli siis tarkoitus ajaa bussilla pohjoisemmaksi saapumisvalmennukseen. Jouduimme kuitenkin odottamaan lähemmäs kaksi tuntia joidenkin myöhästyneiden lentojen takia.
Näkymiä bussista

Bussimatkan jälkeen menimme hostelliin missä viivyimme, jossa alotimme pienellä infolla, huoneiden jaolla ja ruualla. Meillä piti olla iltapäivällä vesiurheilua, mutta se oltiin peruttu myöhästymisten vuoksi.  Sen sijaan meillä oli ulkona leikkimäisiä "haasteita". Ne olivat ihan kivoja, mutta niitä järjestävät hostellin työntekijät olivat vähän pihalla kaikesta. Ylipäätänsä alun myöhästyminen aiheutti kaikkeen pienen sekalaisuuden ja kaaoksen. Onneksi illalla kuitenkin YFU:n sakki otti tilanteen haltuun ja saimme kunnolla infoa mitä tapahtuu ja missäkin vaiheessa. Leirin toisena päivänä meillä olikin saman tyyppisiä sessioita kuin lähtövalmennuksella, eli pienissä ryhmissä ja selkeästi vaihtoon liittyviä. Sinä iltana meillä oli irlantilaisia tansseja. Olivat ne ihan hauskoja, mutta niitä oli vähän liian monta suhteutettuna kellonaikaan. Menimmekin sitten porukalla suihkuille vähän ennen niiden loppumista jäätävän jonon välttämiseksi.

Hostellin ensimmäinen ruoka







25 päivä lähdimmekin sitten Irlannista kohti Iso-Britanniaa. Menimme lentokentälle erittäin hyvissä ajoin, kaiketi paavin saapumisen takia. Odottelimme sitten siellä yli neljä tuntia. Vietin liki koko ajan host-siskoni Luanan ja saksalaisen Johanneksen kanssa. Lennossa ei ollut mitään ihmeellistä ja oli ihan hauska jutella toisille, mitä en ollut kunnolla muilla lennoilla tehnyt. Kun pääsimme perille odottelimme Jackien kanssa, että kaikki varmasti pääsivät perheisiinsä. Meitä siis tuli Jackien eli aluevalvojani luokse oikein iso porukka. Hänen omat vaihtarinsa Saksasta (Johannes) ja Norjasta (Kristin) sekä minä ja host-siskoni, joka on Sveitsin italialainen. Yhden yön oli myös yksi vaihtari Unkarista. Olen siis täällä 31 päivä asti, kunnes oma host-perheeni tulee lomareissustaan takaisin.

Täällä Jackien luona on ollut oikein hauskaa. Olen pelaillut muiden vaihtarien kanssa, käynyt koiralenkillä metsikössä ja vain hillunut Johanneksen kanssa. Erikoisin juttu on ollut Cambridgessä käynti, mutta siitä voisin kirjoittaa ihan erikseen. Tällä hetkellä fiilis on oikein kiva ja rento. On kyllä myös hauskaa päästä host-perheeseen, niin pääseee ihan asettumaan aloilleen.



Terveisiä Suomeen ja jaksamista muille vaihtareille!

Kommentit