Ensimmäiset päivät host-perheessä

Hei,

Olen ollut nyt muutaman päivän host-perheessä ja elämä pikkuhiljaa asettuu paikalleen. En tietenkään vielä tunne paikkaa kodiksi, mutta mukavaa silti on. 

Ensimmäisenä iltana tulimme vasta 19 jälkeen, niin ehdimme vain syödä yhdessä ja käydä ensimmäisten päivien kysymykset läpi. Host-äitini Helene kertoi kyllä jotain asioita kysymättäkin, mikä teki tilanteesta mukavan rennon. Hän vaikuttaa tietyissä asioissa tiukalta, mutta kuitenkin hellältä ja mukavalta. Annoimme Sveitsin italialaisen host-siskoni Luanan kanssa tuliaiset, ja varsinkin marimekon kangaspussukat menivät hyvin kaupaksi. Meinasi tulla jopa kiista kuka saa minkäkin värisen. Muumitavarat olivat myös tuttuja, mutta lähinnä vain ranskalaisuuden takia. Kuulemma Briteissä ne eivät ole mikään tunnettu juttu. 

Host-perheeni asumistilanne tekee tästä vuodesta muunkin matkustamisen kannalta oikein mukavan. Menemme yhdessä Ranskaan heidän asunnolleen ja sukulaisia tapaamaan parikin kertaa ja perheen keskimmäinen tyttö asuu Lontoossa, niin hänen luonaan voi halutessa käydä. Olemme jo suunnitelleet Luanan kanssa, että mahdollisena vapaapäivänä koulusta menisimme junalla Lontooseen ja söisimme vaikka porukalla päivällistä. 

Kuva huoneestani

Minulla ei ole omaa työpöytää, niin olen tähän mennessä tarvittaessa käyttänyt siihen hommaan lipastoa. Läksyjä saatan sitten tarvittaessa tehdä keittiön pöydän ääressä. 

Ensimmäisenä kokonaisena päivänä söimme ensin aamupalaa yhdessä. Tämän jälkeen teimme porukalla puutarhahommia. Kun muut jatkoivat, lähdin host-äidin kantoavuksi ruokakauppaan lounasta varten. Syötyämme menimme pienelle kävelylle vanhimman host-siskon Victoiren ja Luanan kanssa. Kaupunki vaikuttaa oikein suloiselta, mutta onhän tämä aika pieni. Kuitenkin täällä näkyi pari oikein kivaa pubia, useampi oikeasti hyvä intialainen ravintola ja esimerkiksi juuri tullut uusi teehuone oli erityisen söpö.

Illalla menimme vielä läheisen hotellin kuntosali+uima-allas yhdistelmään. Se oli normaaleihin suomalaisiin uimahalleihin verrattuna minimaalinen, mutta olikin enemmän spa-tyyppinen. Pyyhkeet sai uima-altaalta ja sen vierellä oli lepotuoleja mihin sai tilattua vaikka mitä juomia. Löytyi myös poreallas ja iloiseksi yllätykseksi sauna! Se oli taas sitten mielenkiintoinen kokemus. Saunat ensinäkin eivät olleet suihkujen yhteydessä vaan uima-altaan yhteydessä, joten kaikki olivat uikkarit päällä. Kiuasta ei ollut, vaan lämpö vaikutti hehkuvan katossa olevasta "lampusta". Lämpöä oli ihan mukavasti, mutta löylyjen puuttuminen teki siitä tylsän tasapaksua. Pääsin myös todistamaan perinteisen suomivaihtarin kokemuksen. Itse saunoin ihan rauhassa, mutta saunaan tulleet kaksi parikymppistä miestä ähkivät ja puhkuivat koko ajan kärsivältä näyttäen. 

Eilen emme tehneet mitään ihmeellistä. Lähinnä autoimme ruuan laitossa, kävimme Luanan kanssa kahdestaan kävelyllä ja vain oleskelimme. Itse soitin nokkahuiluja ja ukulelea. Ostimme myös netistä bussipassit, millä pääsemme liikkumaan rajattomasti ympäri Northamptonshireä ja yritin ostaa railcardin, millä saa kolmasosan alennusta junalipuista. Se kuitenkin bugasi, niin yritämme uudestaan vähän myöhemmin. Tänään on tarkoitus mennä hoitamaan keskimmäisen host-sisko Ninonin pankkiasioita Ketteringiin ja käydä siellä leffassa katsomassa Ant-man and the Wasp.

Toivottavasti Suomessa ja vaihtareilla ympäri maailmaa on asiat hyvin!

Kommentit

  1. Kivan kuuloista! Tervetuloa Englantiin ja opettavaista vaihtovuotta! Railcardin saa tilattua myös suoraan netistä, tsekkaa sitä kautta?

    T. Kiia, joka oli Skypen kautta teidän lähtiksessä kertomassa elämästä Briteissä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti