Elämä asettuu: Ranska 2/2

Hei,

Jos haluat vähän lisää kontekstia suosittelen lukemaan ensin https://vuosi-britanniassa.blogspot.com/2018/11/elama-asettuu-ranska-12.html

Menimme siis yhtenä päivänä Pariisiin!

Lähdimme aamulla yhdessä host-isän kanssa. Hän oli siis päivän normaalisti töissä (hänen työpaikkansa on Pariisissa). Alunperin host-äidin ja -siskon piti tulla mukaan, mutta heidän piti jäädä odottamaan sähkömiestä yhden vian takia. Menimme siis junalla ja olimme perillä jo kahdeksalta, niin oli koko päivä aikaa.

Aamupäivän käytimme lähinnä suurimpien nähtävyyksien kiertämiseen.









Kyseisessä kuvassa on Musee d'Orsay. Olisimme halunneet vierailla siellä, mutta emme tajunneet varata tiettyä aikaa jolloin mennä sisään niin olisimme joutuneet jonottamaan yli tunnin. Emme sitten jäänet odottelemaan. 





Kävimme sitten kuitenkin Picasso museossa. Iloiseksi yllätykseksi se oli ilmainen alle 18-vuotiaille. 



Näiden nähtävyyksien jälkeen vaihtari-siskoni halusi shoppailla niin kiertelimme eri alueita kaupoissa käyden. Lounasta söimme hyvin täydessä, mutta todella hyvässä pizzeriassa. Elämää helpotti päivän mittaa varsinkin kun pyörimme vähemmän turistialueilla se, että vaihtarisisko Sveitsin italialaisena on myös opiskellut ranskaa. Kaikissa paikoissa ei olisi pelkällä englannilla ihan kovin hyvin pärjännyt. Illalla tapasimme sitten host-isän ja menimme samaa matkaa metrolla asemalle ja sieltä junalla takaisin. 

Kommentit