Joulukuun pläjäys 1/2: Lontoo ja Leicester

Hei,

Oon taas pitäny taukoa tän päivittämisestä, mutta ei hätää. Into tähän blogiin ei ole hiipunut, on vaan paljon tekemistä ja priorisoin niitä ennemminkin. Mutta tässä tiivistetysti mitä olen tehnyt viimeaikoina.

Orbital slide ja Winter Wonderland
Aluevalvojani piti tapaamisen Lontoossa, jonka ideana oli ensin mennä Olympiakylän yhteydessä olevaan järkyttävän korkeaan liukumäkeen. Pääsimme torniin ylös, mutta emme niin sulavasti alas. Mäessä oli joku ongelma, niin emme päässeet laskemaan. Tunnin odottelun jälkeen lähdimme, mutta onneksi saimme edes nauttia hienoista näkymistä. Harmiksi oli sateinen päivä niin emme nähneet niin pitkälle.



Menimme tornilta sitten ensin ostoskeskuksen ruoka-alueelle syömään. Saimme valita minne halusimme mennä, niin menin itse muutaman toisen vaihtarin kanssa Etelä-Amerikkalaiseen ravintolaan. Menu oli hauskasti jaettu eri maiden perinneruokien mukaan. 


 Syömisen jälkeen tiemme ajautui Lontoon Winter Wonderlandiin. Omasta mielestäni puisto ei ollut mitenkään erityisen jouluinen vaan enemmän markkina- ja tivolityylinen. Siellä oli paljon pieniä kojuja, huvipuistopelejä ja -laitteita. Menin itse kahden vaihtarin kanssa Linnanmäen Kingiä vastaavaan vapaapudotuslaitteeseen. Huvittavaa koko höskässä oli, että liki kaikki laitteet olivat saksaksi opastettuja ja/tai nimettyjä. 


85 metrin pudotus, ylhäältä oli kyllä huikeat näkymät


Keilausta host-siskojen kanssa
Soittotuntiretki

Niin kuin jotkut saattaa tietääkin, käyn pidemmän matkan päässä soittotunneilla. Tuntini ovat vähän Lontoosta etelään, niin olen ottanut tavaksi tehdä aina jotain takastulomatkalla. Teen listaa kaikista turisti- ja kulttuurikohteista missä haluan käydä. Tällä kertaa pysähdyin The British museumissa.







Vaikka olin museossa lähemmäs kaksi tuntia, tuntui etten nähnyt edes 20 %. Noh, onneksi museon päänäyttelyt ovat ilmaisia, niin voin mennä helposti uudelleen. Minulle kävi hassusti turvatarkastuksessa, nimittäin olin ottanut neuleeni ja sen takia sakseni mukaan. Huomasin vasta ihan turvatarkastuksen luona 20 minuutin jonottamisen jälkeen, että aha, minulla on kielletyä tavaraa. Sanoin siitä sitten vuoroni tultua tarkastajalle, koska ajattelin sen olevan fiksumpaa kuin salailu. Jouduin sitten täyttämään lapun tiedoistani ja jättämään sakset sinne museovierailun ajaksi. Sain lapun, jolla pystyin lunastamaan ne jälkikäteen. Nyt tapaus vähän naurattaa, mutta tilanne ei ollut itsen sen tapahtuessa niin koominen.


Halusin viedä ennen junaan menoa käydä katsomassa jouluvaloja Oxford Streetillä. Valitettavasti siellä oli niin paljon ihmisiä, etten kirjaimellisesti pystynyt liikkumaan miten halusin.

Leicester

Menimme vähän aikaa sitten muiden vaihtareiden kanssa Leicesteriin päiväksi. Pyysimme myös muutamia muita, mutta kaikki jotka pääsivät olivat suomalaisia. Olimme kuitenkin tehneet sopimuksen, että puhumme englantia keskenämme.

Aloitimme aamun perinteisellä englantilaisella aamiaisella. Tämä kasvisyöjän versio oli mukavan halpa, vähän reilu 3 puntaa. 

Bongattiin vähän jotain suomalaista, kalsarikänni.
 Päivän pääohjelma oli mennä luistelemaan. Olimmehan me aika merkittävästi Brittejä parempia, mutta itsellä meni kyllä hetki totuttelemiseen, kun vuokrattavana oli ainoastaan hokkareita. Itse olen koko elämäni luistellut kaunoluistimilla. Mikä oli mielenkiintoista, että alueen keskellä oli jatkuvasti työntekijöitä auttamassa kaatuneita ylös ja muutenkin opastamassa. Lapsille voi myös vuokrata pieniä pigviinipatsaita, joihin nojata.



Laitan tämänkin tekstin nyt kahteen osaan niin ettei tule yhtä liian raskasta luettavaksi :)

Kommentit