Viimeiset päivät Suomessa (ja mitä vien tuliaiseksi)

Moi,

kirjoitan tätä sunnuntai-iltana ja lähtö on torstaina, että päivät vain vähenee. Fiilikset ovat myös sen mukaiset, eli hyvin sekalaiset. Ajattelin nyt vielä etukäteen kertoa, miten lentoni ja vastaavat menevät.

Lähtö on siis 23 päivä aamulla 7.30. Kentällä meidän pitää kuitenkin olla jo 5.30, joten tavoitteeni on nukkua edeltävänä yönä yli kolme tuntia. Tapanani on muutenkin pyöriä sängyssä pitkään, jos seuraavana päivänä on jotain tärkeätä, niin saa nähdä miten selviän. Lennämme siis porukalla Oslon kautta Dubliniin, missä meillä on parin päivän saapumisvalmennus. Ehkä on hieman hassua, että se on eri maassa, mutta minua ei tämä haittaa. Pääseehän näkemään hyvin lyhyesti toisenkin kulttuurin.

Irlannista lennämme sitten Lutonin kentälle (50 km Lontoosta pohjoiseen), josta lähdemme sitten isäntäperheisiin. Itselläni on kuitenkin vielä tässäkin vaiheessa välipysähdys. Host-perheeni on lomareissussa juuri silloin kun olisin tulossa, joten vietän ensimmäiset viisi päivää aluevalvojallani. Aluksi tämä harmitti, muttei pitkään. Pääsen tutustumaan aluevalvojaan paremmin, joten todennäköisesti jatkossa tälle asioista kertominen on huomattavasti helpompaa.

Itseäni kiinnosti aikaisemmin, mitä muut vievät perheilleen tuliaisiksi, niin ajattelin ne täällä kertoa, jos jotakuta vaikka kiinnostaa.

Vien perheelle muutamia marimekon pussukoita. Niitä on tarkoituksella enemmän kuin perheenjäseniä, koska ajattelin niiden olevan myöhemmin sitten kivoja lahjoja. Muumitavaraa tarvitsee aina olla, niin ostin tarjottimen ja Muumipeikko ja pyrstötähti -kirjan. Tarjottimen vieressä oleva pussukka sisältää pieneen menevän kangaskassin, jossa on printtinä Helene Schjerfbeckin maalaus. Käyn vielä ostamassa ehkä jonkun pienen suomijutun ja joka tapauksessa kasan herkkuja. 

Kyseinen marimekon kangaskassi on aluevalvojalle, jolle vielä vien suklaalevyn. Ajattelin, että on kiva viedä hänelle jotain kun olen hänellä kuitenkin viisi päivää.

Huomenna on edessä vielä isovanhempien kanssa lounas ja iltapäivällä pakkaaminen. Tiistaina nään vielä isääni ja kavereita viimeisen kerran. Keskiviikon haluan olla vain rauhassa kotona. Todennäköisesti seuraavan kerran kirjoittelen sitten toisesta valtiosta.

Koulussa olevat, älkää vielä väsähtäkö! Muille hyvää kesän loppua.

Kommentit