Grillailua ja iltapäivätee

Hei,

Taas on kulunut hetki aikaa siitä kun viimeksi kirjoitin, mutta hyvin siis menee. Koulu on kunnolla käynnissä ja opettajat kyllä uskaltaa antaa tekemistä. Ensi viikolle on äidinkielen tekstianalyysi+vertailu, historian esseekokeeseen treenaamista ja draamaan 1500 sanan essee, mutta eiköhän niistä selvitä. Mutta kuitenkin mitä olen tehnyt:

Viime viikonloppuna lauantaina oli paljon tekemistä. Aamupäivällä kävin vanhimman host-siskoni kanssa pidemmällä kävelyllä. Kiersimme suht lähellä olevan tekojärven. Ne ovat täällä kuulemma aika yleisiä, koska Victoriaanisella ajalla pelättiin muun muassa suurempia tulipaloja, niin oli pakko saada jostain vettä. Järviä ja isompia lampia täällä ei ihan hirveästi ollut, joten niitä oli sitten pakko tehdä. (Nykyään näiden pinta-alasta 0,7% sisävesiä, Suomessa 10,2%)




Myöhemmin menin sitten toisen suomalaisen vaihtarin luo tämän host-isän synttärijuhliin. Sinne tuli myös samasta koulusta kaksi muuta vaihtaria (Sveitsistä ja Suomesta). Oma host-siskoni ei päässyt, kun meni leffaan. Söimme grilliruokaa vähän liikaa ja juttelimme. Oli oikein hauskaa. Menimme sitten vielä ennen lähtöä kävelemään kyseisen kaupungin keskustaan.



Viikon aikana en yleensä tee hirveästi mitään. Koulusta olen kotona liki aina 16.30, vaikka koulu loppuukin kolmen jälkeen. Sanotaanko näin, että näiden bussit eivät kulje kovin usein. Olen kuitenkin liittynyt koulun tiloissa treenaavaan draamakerhoon, jossa on porukkaa useammalta vuosikurssilta. Se on sitten tiistaisin heti koulun jälkeen. Ei minulla kuitenkaan tylsää tule, koska kouluhommiin menee aikaa ja teemme usein sitten ilalla jotain host-perheen kanssa porukalla. Ensin syömme yhdessä ja katsomme sitten esim Downtown Abbeytä tai jonkun elokuvan. Rupesimme katsomaan sarjaa alusta, kun kuulivat etten koskaan ollut nähnyt sarjasta jaksoa enempää. Olemme myös useampaan otteeseen käyneet uimassa läheisessä spassa, jossa on myös outo sauna. (Siitä lisää http://vuosi-britanniassa.blogspot.com/2018/09/ensimmaiset-paivat-host-perheessa.html)

Tänä perjantaina kävimme illalla keskimmäisen host-siskoni kanssa leffassa kattomassa A Simple Favor (rooleissa esim Anna Kendrick ja Blake Lively). Olihan se ihan hyvä, mutta vähän hämmentävä. Eilen sitten juhlistimme host-isäni synttäreitä menemällä oikein hienolle afternoon teelle. Ravintolan yhteydessä oli erityisen hieno ruoka- ja joulukauppa. Siellä oli ihan kunnolla jo kaikki joulukamat myynnissä. Afternoon tee oli hintava, mutta kyllä erittäin hyvä.




(lihalliset ja kalalliset olivat erikseen, koska host-siskoni on kasvissyöjä) 

Tällästä sitten olen puuhaillut. Toista kuukautta mennään, mutta onneksi minulla ei ole ollut mitenkään erityisen koti-ikävä. Monissa valmennuksissa sanotaan, että toinen kuukausi on pahin, koska silloin kaikki ei enää ole uutta ja innostavaa, mutta ei tunne kuitenkaan oloa vielä ihan kotoisaksi. Minulla tälläistä fiilistä ei ole vielä ainakaan kunnolla tullut. Tähän voi vaikuttaa se, että tunnen kyllä oloni jo aika osaksi perhettä. Ei tietenkään täysin, mutta siihen suuntaan ollaan menossa. Minua kohdellaan kuten muitakin, hyvässä ja pahassa. Teen ihan kunnolla kotitöitä, mutta niin tekevät kaikki muutkin. Uskon, että minulle tulee tässä perheessä oikein hyvä vuosi. 

Haleja Suomeen ja hyviä jatkoja muille vaihtareille!

Kommentit