Elämä asettuu: Guy fawkes ja Leicester

Hei,

Tämä on siis viimeinen osa sarjaa jolle saa vähän konteksia täältä: https://vuosi-britanniassa.blogspot.com/2018/11/elama-asettuu-ranska-12.html

Vähän aikaa sitten olimme seuraamassa Guy Fawkesin kokkoa ja ilotulituksia. Kyseessä on siis juhlistaminen, jonka yhteydessä poltetaan ainakin puinen ukko. Tarina lyhyenä versiona: Aikoinaan 1600-luvulla henkilö nimeltä Guy Fawkes oli osana ruutisalaliittoa, jossa yritettiin tuhota parlamentti. Hän jäi kuitenkin kiinni ja nyt tämän kunniaksi hänen poltetaan joka vuosi uudestaan.






En valitettavasti saanut kuvia kaikkein kauneimmista ilotulituksista, mutta on ainakin jotain. 

Lähellä meitä on garden center, eli kauppa missä myydään nimensä mukaisesti puutarhatarvikkeita, mutta myös joulujuttuja. Siellä oli sitten myös näin hienoja koristeluja. 

Toissapäivänä olimme juhlistamassa vaihtosiskoni syntymäpäivää kahdestaan ravintolassa. Itse tykkään hirveästi siitä, etten ole ainut vaihtari, koska niin on aina joku jonka kanssa tehdä juttuja.

Eilen menimme sitten päiväretkelle Leicesteriin. Se on reilu 400 000 asukkaan kaupunki, jonne pääsee meidän luota noin tunnissa. Kävin siellä Richard III museossa (vaihtosiskoani ei kiinnostanut niin hän kierteli muualla sillä aikaa), kauniissa kirkossa ja sitten muuten vain kiertelimme. 





Mitä minä ja toinen vaihtari aina naureskelemme, että jos menemme jonnekkin kahdestaan aina päädymme syömään ihan runsaasti. Noh, toisaalta korvaamme sen ylenpalttisella kävelyllä. Mutta tälläistä elämäänii kuuluu, toivottavasti kaikki ympäri maailmaa voivat hyvin!

Kommentit