Joulukuun pläjäys 2/2

Hehei ystävät ja muut,

Tässä nyt loput joulukuun kuulumiset


Teatteriesitykset

Tämä ei nyt ole kovin kronologisessa järjestyksessä, koska ensimmäinen oli jo 4.12. Olen lähiaikoina ollut mukana kahdessa teatteriprojektissa. Toinen toteutettiin koulun ulkopuolella jouluesitystä varten ja toinen draamatunneilla koulutyönä. Ensimmäisestä minulla ei ole omia kuvia, mutta toisen esityksen näyttelijäkaartista kyllä.
Tässsä meidän draamaryhmä onnistuneen esityksen jälkeen. :)

Standford

Menimme jouluaattona aamupäivästä Standfordiin. Edeltävänä päivänä host-perheeni sukulaiset olivat saapuneet viimeisetkin Ranskasta, niin meitä oli iso porukka (n.20). Piti olla vielä enemmän, mutta sairastapauksen takia muutamalta peruuntui. Kävimme siis katsomassa paikallista linnaa ja kiertelimme keskustassa. Lounaan söimme oikein perinteisesti pubissa ja itsekin tarkoituksella tilasin hyvin Brittiläistä ruokaa. Pääruuaksi fish&chips ja jälkiruuaksi sticky toffee pudding. Kyseessä ei ole kyllä mikään vanukas, vaan kostea toffee kakku jonka kanssa tarjoillaa karamellikastiketta ja jäätelöä.




Illalla sitten söimme oikein pitkään ja hartaasti. Miten ruokakulttuuri tässä Britannian-ranskalaisessa perheessä merkittävimmiten eroaa ainakin omasta perheestäni, että ruoka tarjoillaan erikseen jokaisen lautaselle, eikä kukaan ota itse. Ruoka myös ihan asetellaan oikein nätisti ja vähän koristellaan. Lapset ja nuoret myös söivät eri pöydässä kuin aikuiset. Jos jotakuta kiinnostaa, niin meidän menumme oli tälläinen

1. Aperitiivit eli shampanjaa jonka kanssa napostellaan erinäköisiä pieniä suolaisia ja makeita herkkuja. Usein tämän aikana istutaan kaikki porukalla sohvalla ja keskustellaan yli puoli tuntia.

2. Maapähkinä, porkkana ja selleri sosekeittoa, joka koristeltiin leipä+keksirouheella.

3. Kampasimpukoita pienen leivonnaisen päällä marinoidun kukkakaalin kera.

4. Päälystettyä uunilohta

Jälkiruoka aattona ei ollut mitenkään suureellinen, vaan enemmän erilaisia pieniä herkkuja.

Joulupäivänä meillä oli vähemmän ruokalajeja, mutta sitäkin suureellisempia.

1. Samanlaiset aperitiivit kuin aattonakin.

2. Punajuurigraavilohta punasipulihillokkeen kera.

3. Uunissa paistettua erikoista kukkoa (kutsutaan capon), jonka kanssa uunilanttua-, -punajuuria ja -kaalia.

4. Monenlaisia juustoja keksien ja hillon kera

5. Viiden jälkiruuan perinne (jos oikein ymmärsin etelä-ranskalainen tapa) eli meillä oli viittä eri kakkua.

Tiivistettynä jouluni oli syömistä syömisen perään. Joulupäivänä soitin myös kaikille harmonikkaa, mikä oli oikein hauskaa.  Jos joku tietty asia kiinnostaa, niin vinkkaa minulle jossain mediassa. Olen keräillyt kulttuurierolistaa tässä nyt pidemmän aikaa, niin siitä sitten myöhemmin.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

P.S joo sain tosi kivoja lahjoja!

Kommentit