Half term: lomailua ja karjalanpiirakoita

Terve!

Täällä lomat rakentuvat vähän eri tavalla kuin Suomessa. Kesällä sitä on vain kuusi viikkoa, mutta muuten opiskelu on huomattavasti hajautetumpaa. Jos oikein laskin, 4 kuukaudesta kun olen vielä täällä minulla on yhteensä melkein kuukausi lomaa.

Viikko ennen nyt ollutta half termiä olin taas Lontoossa soittotunnin takia. Tällä kertaa en mennyt mihinkään museoon jne, mutta tuli käytyä muun muassa Chinatownissa.



Aloitin retkeilyni taas ylittämällä joen. Lontoossa kun kävelee oikeilla alueilla, saattaa sieltä löytyä vaikka kuinka suloisia kujia ja rakennuksia. Onneksi host-äitini vinkkasi paikan nimeltä Neil's Yard. Harvoin löytyy niin nättejä paikkoja. 



Kuvat eivät näytä paikkaa kaikessa kauneudessaan, niin suosittelen syvästi googlailemaan tai parhaimmassa tapauksessa vierailemaan. 


Chinatown itsessään oli ihan kiva kokemus, ja löysin sieltä hyvän ruokapaikan. Näin muutaman katutaiteilijan sielllä kierrosta tehdessäni, mutta heistä oli vaikeaa saada kuvia ympäröivän väkijoukon takia.



Chinatownista ulospäästyäni kiertelin vielä hetken ja yritin vältellä suurinta turistimassaa.


Itse lomalla emme menneetkään kovin kauaksi, mutta hauskaa meillä silti oli (me= minä ja italialainen host-siskoni)

Lauantaina menimme toisen suomalaisen vaihtarin luokse käymään. Emme sen suurempia tehneet, kävimme vain pienellä kävelyllä ja tilasimme pitsaa. Oli sen verta hyvää, että sai italialaisen ryhmäläisemme hyväksynnän. Hän teki meille myös mukaan ''suklaa salamin''. Kyseessä on siis paksuksi 'salamiksi' muotoiltava leivos, joka sisältää kaakaota, murskattuja keksejä, kananmunia ja sen sellaista. Oli taivaallisen hyvää. 





Maanantaina menimme sitten Northamptoniin Delapre Abbeyhyn. Kyseessä on siis vanha rakennus, joka aikoinaan oli nunnaluostari. Myöhemmin se siirtyi yksityisomistukseen josta se sitten muokattiin museokäyttöön. Ensimmäisessä kahdessa kuvassa näkyvä kirjasto oli hauska kokemus, koska siellä sai ihan rauhassa lukea kaikkia vanhoja kirjoja. Huvittava löytö sieltä oli Shakespearen kootut teokset tanskaksi. 


Kasvisversio englantilaisesta aamiaisesta (syöty kyllä lounaaksi)


Tiistaina kiertelimme sitten Ketteringissä hyväntekeväisyyskirppareilla. Ne ovat täällä huomattavasti yleisempiä kuin Suomessa. Pelkästään parin korttelin sisällä niitä oli yli 8. 


Keskiviikkona menimme sitten kahden toisen vaihtarin luokse karjalanpiirakoita tekemään. Tulihan niistä aika hyviä, mutta emme saaneet taikinaa ihan ideaalin ohueksi. 


Torstaista perjantaihin toinen suomalainen vaihtari tuli meille yöksi. Emme tehneet sen suurempia, leivoimme vain tyypillisiä englantilaisia Millionaires shortbread ''keksejä''. Resepti löytyy täältä:

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/11522/millionaires-shortbread

Hyvää talven loppua/kevään alkua kaikille!

Kommentit